Als serveis públics de Barcelona i rodalies hi ha uns seients reservats que sempre els usuaris haurien de cedir a les persones que els puguin necessitar.

Aquests seients estan marcats amb color gris i un rètol al damunt especifica els col·lectius que en poden fer ús, en aquest cas, persones grans, embarassades, amb nens petits o amb mobilitat reduïda.

La realitat és que molts d’aquests usuaris es queixen que, a la pràctica, els costa que els cedeixin el lloc. Les dificultats per trobar seient davant les aglomeracions, la poca estabilitat davant una frenada i la por de rebre algun cop són dificultats que es poden trobar en pujar al bus o al metro i per aquest motiu s’haurien de cedir els seients a les persones que més ho necessitin.

Però no sols les persones que mereixen una atenció especial haurien de fer servir aquest seient, sinó també les persones que puntualment poden trobar-se malament i que poden trobar-se malament.

Des del nostre centre ens preocupa que molts dels nostres usuaris que han de desplaçar-se en transport públic, moltes vegades no els hi és fàcil accedir als seients reservats.

Com a centre de salut, i segons el nostre compromís amb la comunitat,  treballem per identificar les necessitats de salut de la nostra societat i defensem aquest dret de tenir un #seientreservat.

Per aquest motiu, a partir d’avui engeguem la campanya a Twitter amb l’etiqueta #seientreservat per reivindicar, en nom del civisme i de la bona educació que, se cedeixi el seient a persones que el necessitin.

Pots seguir la campanya a Twitter a @caprogerflor amb l’etiqueta #seientreservat