1. Planifiqueu la tornada de vacances

Intenteu deixar algun dia lliure entre la tornada a casa i la reincorporació a la feina per poder-vos organitzar.

  1. Manteniu una actitud positiva

Penseu en els aspectes positius de la vostra feina. Intenteu cooperar al màxim amb els companys de feina i afavorir el treball en equip. Planifiqueu les tasques a la feina, segons la seva urgència.

Busqueu algun projecte nou que us motivi.

Recordeu que els primers dies costa tornar a fer a uns horaris regulars després de les vacances i requereix un esforç conscient els primers dies.

  1. Reserveu-vos un període de temps per gaudir

No renuncieu a fer les activitats que us agraden i trobeu el vostre espai setmanal.

Aprofiteu per gaudir de l’oferta dels equipaments comunitaris i apunteu-vos als tallers que ofereix el CAP (veure tallers)

  1. Enfortiu les relacions personals.

S’ha demostrat que tenir una xarxa social té relació amb una bona salut en general.

  1. Dormiu bé

Gaudir d’un descans suficient, de 7 o 8 hores al dia, tant físic com mental, és necessari per mantenir una bona salut emocional i també per controlar el pes.

Una bona rutina abans d’anar a dormir que consisteixi a evitar fer exercici intens i fer àpats copiosos o beure alcohol ajuda a descansar millor.

  1. Acumuleu 30 minuts d’activitat física durant el dia.

L’objectiu és sumar 30 minuts al dia d’activitat física moderada, almenys cinc dies a la setmana. No cal fer-los seguits.

  1. Mengeu de forma saludable

El benestar físic i mental està molt vinculat amb una alimentació equilibrada i variada, és un factor indispensable per prevenir l’aparició de malalties i millorar la vostra salut. Seguiu els nostres consells a les xarxes socials i al blog de noticies.

  1. Deixeu de fumar.

Deixar de fumar és fàcil i és possible si se segueixen una sèrie de consells. Apunteu-vos a un taller del CAP i us ajudarem.

  1. Eviteu el consum de drogues i l’excés d’alcohol

La tornada de vacances és un bon moment per replantejar-se el consum d’alcohol i reduir-ho al màxim i també pel que fa al consum de drogues.

  1. Milloreu els hàbits d’higiene i poseu al dia les vacunacions

El començament del curs és també un bon moment per revisar les vacunacions de tota la família i posar-les al dia.

Anuncis