El dia 1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran. Amb aquesta jornada es vol fer protagonista a les persones grans per donar una imatge més positiva de l’envelliment i alhora conscienciar a la societat dels desafiaments i problemes que afronten.

A la ciutat de Barcelona, les persones de més de 65 anys representen actualment el 21,6% de la població de la ciutat (349.132 persones). De les quals les dones representen el 60,1% del total.

Actualment, l’esperança de vida en néixer ja és de 83,8 anys. Els centenaris són supervivents que han viscut, almenys vint anys més que l’esperança de vida mitjana. Les probabilitats que una persona arribi als 100 anys són baixes però segons fonts consultades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), a mesura que avança el segle sumem més centenaris.

Com a centre de salut del barri que ens agrada vetllar per la salut dels nostres usuaris, el 27 de setembre vàrem fer un acte al CAP Roger de Flor en homenatge a les persones centenàries, usuàries del centre, i als seus acompanyants.

Durant una temporada, a més a més, podreu visitar a la 3a planta i 4a planta, una exposició de retrats de pacients centenaris del centre que s’han ofert a cedir la seva imatge per retre un homenatge a la vellessa.

Epicuro de Santos va ser un filòsof grec que deia que: “no ha de ser feliç el jove, sinó el vell que ha viscut una bella vida”.

Acte d’homenatge als pacients centenaris del CAP Roger de Flor.