Si els altres anys, durant la revetlla de Sant Joan, ja havíem de tenir precaució amb el foc i els petards per prevenir lesions i intoxicacions (vegeu precaucions), aquest any haurem de prendre més mesures i seguir les normatives vigents durant la fase de la nova realitat per reduir el risc de contagi de la infecció.

Com que amb la COVID no estan permeses les festes massives i les aglomeracions, és millor celebrar la nit més curta de l’any amb la família o amb grups reduïts d’amics i a prop de casa. Però es caldrà seguir respectant la distància de seguretat de dos metres amb les persones amb qui no és conviviu (encara que siguin amics o familiars), rentar-se les mans sovint i utilitzar la mascareta. A l’hora de sopar, recordeu que no s’han de compartir coberts, begudes ni menjar.

Pel que fa als espais públics, les platges i guinguetes tancaran des de les 20 h del dia 23 fins a les 10 h del dia 24 per evitar grans concentracions de gent.

Aquest any, les fogueres no estaran autoritzades, però a les places i als carrers es podran fer foguerons petits, això si, amb un aforament reduït i controlat.

I per últim, es recomana que si compreu pirotècnia, opteu per fer-ho en línia i recollir-la a la botiga amb cita prèvia. Les casetes de venda de petards estaran permeses però sempre que estiguin situades a l’espai públic i compleixin les condicions de seguretat i sanitàries.

Gaudiu de la festa amb precaució com cada any però aquest cop mantenint les mesures de seguretat com hem estat fent durant tot el procés de desconfinament!

Ho esteu fent molt bé!

Recordeu que la mascareta, els guants i els gels hidroalcohòlics són molt inflamables. Vigileu molt amb el foc i els petards!