La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) ha escollit aquest any com l’any internacional de les fruites i verdures per conscienciar a la població sobre els beneficis per a la salut que té el seu consum.

A més de ser una bona font de fibra dietètica, vitamines i minerals (per exemple, àcid fòlic, vitamines A i C, potassi) i substàncies fitoquímiques beneficioses, les fruites i hortalisses poden ajudar a reduir els factors de risc de malalties no transmissibles, com el sobrepès i l’obesitat, inflamacions cròniques, hipertensió i colesterol alt.

D’altra banda, com a centre amb responsabilitat social corporativa i adherits al Pacte Mundial de les Nacions Unides en les àrees de Drets Humans, Treball, Medi Ambient i Anticorrupció, ens afegim a la petició de reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures optant per un consum responsable i fomentant cadenes de valor sostenibles i inclusives.

Des del CAP Roger de Flor us animem a seguir dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures. Podeu veure més informació en el següent document de l’agència de salut pública que inclou informació variada de quantes racions s’han de consumir, com s’han de netejar les fruites, i idees de receptes saludables per al consum de fruita i verdures.

Font:
FAO