Aquest estiu, després de tot el que estem passant, segur que pel nostre benestar emocional necessitem desconnectar i aprofitar el temps de lleure per fer activitats a l’aire lliure o passar una bona estona en companyia de la nostra bombolla.

Es continuarà vacunant amb l’objectiu d’aconseguir la immunitat poblacional i en les setmanes vinents i mesos d’estiu s’obriran a la vacunació les franges de població que queden, a partir dels dotze anys, per protegir-nos contra la COVID.

Tanmateix, durant l’estiu, els efectes de la calor, el sol i l’aigua ens poden jugar males passades si no apliquem mesures de protecció per garantir la nostra seguretat i cal seguir algunes recomanacions que us poden ajudar a prevenir riscos i gaudir d’un estiu saludable i segur:

Beveu aigua sovint perquè l’estat d’hidratació es pot veure afectat quan fa calor, ja que el cos perd líquid en forma de suor. La deshidratació es pot manifestar amb símptomes com ara mal de cap, sequedat de boca, cansament, dificultat de concentració, intolerància a la calor, augment de la temperatura corporal, cremor d’estómac i taquicàrdia.

Protegiu la vostra pell amb crema solar perquè l’excés de sol pot provocar taques i cremades solars. Prendre el sol sense cura comporta riscos com ara les cremades, l’envelliment prematur de la pell, o el desenvolupament d’un càncer de pell.

Eviteu sortir al carrer durant les hores de més sol per evitar un cop de calor. El cop de calor es pot manifestar amb malestar, mal de cap, mareig, pell calenta, i no suada, respiració i freqüència cardíaca accelerades, i alteracions de l’estat mental o el comportament, com ara confusió, irritabilitat o deliri.

Refresqueu l’ambient amb ventilació per suportar les altes temperatures estiuenques.

Cal gaudir l’estiu, com sempre però amb protecció, tot recordant la situació epidemiològica complexa actual.

Font: Canal salut

Últimes notícies

Jornada d’Ètica

Sessió informativa sobre els Comitès d’Ètica Assistencial (CEA)Avui, 17 de febrer, s’ha celebrat al nostre centre, la sessió informativa sobreels Comitès d’Ètica Assistencial (CEA) dirigida als professionals de les EBAS.L’acte s’ha inaugurat amb la benvinguda del Dr. Ramon Vilatimó, presidentd’ACEBA i la moderació de la Dra. Sílvia Zamora, metgessa de família del’EAP Dreta de l’Eixample.La […]

Acreditació WMA

Ens complau informar-vos una vegada més, que la nostra web EAP Dreta Eixample, després de ser avaluada i d’acord amb els criteris de qualitat establerts en el Programa de Certificació, ha rebut la certificació i el segell de qualitat de Web Mèdica Acreditada. Amb aquesta re-acreditació, ja fa onze anys que estem reconeguts pel segell […]

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L’any 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Ciència per a les Dones i les Nenes per promoure la participació plena i igualitària de les dones i les nenes en l’educació, la formació, l’ocupació i els processos de presa de decisions, […]