Només a Catalunya, 34.986 persones resulten ferides en accidents de trànsit cada any i 546 persones moren a conseqüència de l’accident, segons fonts consultades (Idescat, 2019).  La majoria d’aquestes lesions es produeixen per conduir  sota els efectes de l’alcohol o per l’excés de velocitat, o per no fer servir elements com el cinturó de seguretat, el casc i les cadiretes o dispositius de retenció infantils.

Cal tenir precaució perquè amb l’estiu i les vacances acostumem a fer més desplaçaments de l’habitual. Us posem un seguit de consells per gaudir d’una conducció segura i responsable:

  • No consumir begudes alcohòliques ni drogues, ja que, en la conducció, disminueixen els reflexos i poden alterar la capacitat per conduir.
  • Utilitzar el casc o el cinturó de seguretat en tots els desplaçaments.
  • Fes que els infants viatgin sempre subjectes amb dispositius homologats apropiats al seu pes.
  • Evitar les distraccions (fumar, parlar pel mòbil, manipular aparells com la ràdio o el navegador, etc.). Una distracció al volant, encara que sigui d’uns segons, us pot fer perdre el control del vehicle.
  • Si aneu caminant pel carrer, utilitzeu les voreres, i, si ho feu per la carretera, aneu pel costat esquerre. Feu servir el pas de vianants i respecteu les normes viàries per gaudir d’un passeig més segur.
  • Consulta el teu metge, farmacèutic o personal d’infermeria si estàs prenent alguna medicació, ja que alguns medicaments produeixen somnolència o pateixes alguna malaltia crònica (diabetis, epilèpsia, etc.).
  • Si tens més de seixanta anys, revisa periòdicament la vista i l’oïda.

Recorda:

No deixis que el cansament i la son et sorprenguin mentre condueixes: atura’t per descansar almenys un cop cada dues hores i davant de qualsevol sensació de son.

No posis en perill la teva vida ni la dels altres: condueix amb prudència i respecta sempre els límits de velocitat i les normes de trànsit.

Font: Canalsalut  i Idescat

Jornada d’Ètica

Sessió informativa sobre els Comitès d’Ètica Assistencial (CEA)Avui, 17 de febrer, s’ha celebrat al nostre centre, la sessió informativa sobreels Comitès d’Ètica Assistencial (CEA) dirigida als professionals de les EBAS.L’acte s’ha inaugurat amb la benvinguda del Dr. Ramon Vilatimó, presidentd’ACEBA i la moderació de la Dra. Sílvia Zamora, metgessa de família del’EAP Dreta de l’Eixample.La […]

Acreditació WMA

Ens complau informar-vos una vegada més, que la nostra web EAP Dreta Eixample, després de ser avaluada i d’acord amb els criteris de qualitat establerts en el Programa de Certificació, ha rebut la certificació i el segell de qualitat de Web Mèdica Acreditada. Amb aquesta re-acreditació, ja fa onze anys que estem reconeguts pel segell […]

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L’any 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Ciència per a les Dones i les Nenes per promoure la participació plena i igualitària de les dones i les nenes en l’educació, la formació, l’ocupació i els processos de presa de decisions, […]